Αλευρόπιτα με τυρί φέτα

145
Αλευρόπιτα με τυρί φέτα

Υλικά 

1 1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 μεγάλο αυγό ελαφρώς χτυπημένο
1/2 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού
Για πασπάλισμα:
1 φλιτζ. τσαγιού τυρί φέτα ψιλο-θρυμματισμένη με τα χέρια σας
3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C. Παίρνετε ένα ταψί 22×33 εκ. και το βάζετε στο φούρνο, χωρίς να το λαδώσετε, να κάψει πολύ καλά πριν στρώσετε μέσα τη ζύμη της αλευρόπιτας. Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την αλευρόπιτα [εκτός από το ελαιόλαδο] και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.

Βγάζετε πολύ προσεκτικά το καυτό ταψί από το φούρνο ρίχνετε γρήγορα μέσα το ελαιόλαδο και το αλείφετε καλά με ένα πινέλο. Έτσι η αλευρόπιτα δεν θα κολλήσει στο ταψί.

Ρίχνετε το μείγμα πάνω στο ζεστό ταψί, το στρώνετε ισομερώς σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και πασπαλίζετε από πάνω ομοιόμορφα τη θρυμματισμένη φέτα. Τη περιχύνετε με το ελαιόλαδο, τοποθετείτε το ταψί στο τελευταίο ράφι του φούρνου και ψήνετε για 25-30 λ ή μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα. Τη κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και τη σερβίρετε ζεστή αντί για ψωμί.

Πηγη: daddy-cool.gr