Εκμέκ κανταΐφι

332
Εκμέκ κανταΐφι

Υλικά 

φύλλο καταΐφι: 500 γρ. (1 πακέτο)

αμύγδαλα: 250 γρ., καβουρντισμένα και χοντροκομμένα

φιστίκια Αιγίνης: 100 γρ., ψιλοκομμένα

κρέμα ζαχαροπλαστικής: 3 φλιτζ. τσαγιού.

κρέμα γάλακτος: 600ml, χτυπημένη σε σαντιγί

ζάχαρη: 3 κουτ. σούπας άχνη

βούτυρο: 150 γρ., λιωμένο

Για το σιρόπι

ζάχαρη: 2 φλιτζ. τσαγιού

μέλι: 3-4 κουτ. σούπας

κανέλα: 1 ξυλάκι

λεμόνι: μισό, η φλούδα

νερό: 1 φλιτζ. τσαγιού

Εκτέλεση 

Ξαίνετε το καταΐφι και το στρώνετε σε μεγάλο ορθογώνιο ταψί, το οποίο έχετε βουτυρώσει πολύ καλά, έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ψήνετε στους 200 °C για 35’, μέχρι να ροδίσει το καταΐφι, και το αφήνετε να κρυώσει.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας για 5’-6’ τη ζάχαρη με το μέλι, το νερό, τη φλούδα του λεμονιού, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Όταν το καταΐφι κρυώσει καλά, το ραντίζετε με το σιρόπι (αφού αφαιρέσετε τα στερεά υλικά). Σκορπίζετε από πάνω τα αμύγδαλα και τα μισά φιστίκια. Κατόπιν απλώνετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής ανακατεμένη με τη μισή σαντιγί.

Χτυπάτε την υπόλοιπη σαντιγί, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα για 2’-3’ ακόμη. Απλώνετε τη γλυκιά σαντιγί πάνω από την κρέμα και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα φιστίκια Αιγίνης.

Πηγή: icookgreek.com