Επιδόρπιο με αφράτη κρέμα λάιμ, δαμάσκηνα και crumble

180
Επιδόρπιο με αφράτη κρέμα λάιμ, δαμάσκηνα και crumble

Υλικά για 6 άτομα

Για την κρέμα λάιμ

300ml κρέμα γάλακτος

4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

Ξύσμα και χυμό από 3 λάιμ

Για το crumble

100γρ. μπισκότα βουτύρου ή πτι μπερ

50γρ. ζάχαρη καστανή

25γρ. βούτυρο

Για τη Σάλτσα από Δαμάσκηνα

225γρ. δαμάσκηνα

3 κουτ. σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Μέσα σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη, τον χυμό και το ξύσμα των λάιμ μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αφήνουμε στο ψυγείο για να παγώσει καλά. Βάζουμε τα μπισκότα σε μια σακούλα και περνάμε από πάνω τον πλάστη μερικές φορές έτσι ώστε να τα σπάσουμε σε μικρά κομματάκια χωρίς να τα κάνουμε σκόνη. Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε τηγάνι και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. όταν αρχίσει να λιώνει, την ανακατεύουμε μια δυο φορές. Όταν πάρει κεχριμπαρένιο χρώμα η καραμέλα, την τραβάμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε μέσα το βούτυρο με προσοχή γιατί πιτσιλάει και μετά τα μπισκότα. Ανακατεύουμε ζωηρά να σκεπαστούν με την καραμέλα και τα απλώνουμε πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλας να κρυώσουν και να σκληρύνουν.

Βάζουμε τα δαμάσκηνα με τη ζάχαρη και μια κουταλιά νερό σε τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά. Σκεπάζουμε με καπάκι και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι τα δαμάσκηνα να βγάλουν τα ζουμιά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.

Μοιράζουμε την κρέμα λάιμ σε έξι μπολ συνεχίζουμε με τη σάλτσα δαμάσκινου και τέλος γαρνίρουμε με τραγανό crumble.