Καυτερό κοτόπουλο στην κατσαρόλα

166
Καυτερό κοτόπουλο στην κατσαρόλα

Υλικά για 4 μερίδες

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

Από 1 κόκκινη και πράσινη πιπεριά τσίλι

1 κλωναράκι λεμονόχορτο

1 κομμάτι φρέσκια γαλάγκη (περίπου 1 εκ.)

2 κουτ. γλυκού κόκκινη πάστα κάρι

1 κουτ. σούπας φιστικέλαιο

3 φύλλα καφίρ λάιμ

500ml ζωμό κοτάς

300ml γάλα καρύδας

250ml κρέμα γάλακτος

Λίγη σος ψαριού

Λίγος χυμός λάιμ

600γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο

125γρ. άσπρα μανιτάρια

2 ντομάτες

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

Λίγος φρέσκος κόλινδρος

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Καθαρίζουμε τα τσίλι, τα πλένουμε, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε κοτσάνια και σπόρια. Πλένουμε το λεμονόχορτο και το ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τη γαλάγκη και την ψιλοκόβουμε. Τσιγαρίζουμε όλα τα λαχανικά μαζί με την πάστα κάρι και φιστικέλαιο. Προσθέτουμε τα πλυμένα φύλλα λάιμ και περιχύνουμε με το ζωμό κότας. Σιγοβράζουμε 15 λεπτά. Συμπληρώνουμε ανακατεύοντας με το γάλα καρύδας και την κρέμα γάλακτος και τα σιγοβράζουμε όλα μαζί για 5 λεπτά. Νοστιμίζουμε με τη σος ψαριού και το χυμό λάιμ.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Περιχύνουμε τις ντομάτες με καυτό νερό, τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε κυβάκια. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα ρίχνουμε όλα στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε 5 λεπτά να μαλακώσουν. Πλένουμε τον κόλιανδρο, τον τινάζουμε να στεγνώσει και μαδάμε τα φυλλαράκια του. Γαρνίρουμε το φαγητό με τα φύλλα κόλιανδρου και σερβίρουμε.