Κριθαράκι με ντομάτα και μυρωδικά

464
Κριθαράκι με ντομάτα και μυρωδικά

Υλικά
500 γρ. κριθαράκι μέτριο 
1 ξερό κρεμμύδι 
3 μεγάλες ντομάτες ή 3 κουτ. σούπας τοματοπελτέ ή 250 γρ. σάλτσα ντομάτας
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ (προαιρετικά)
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
1 λίτρο νερό ή ζωμό ζεστό
Μερικά φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη
Αλάτι, Πιπέρι
1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)




Εκτέλεση
Αν χρησιμοποιήσουμε ντομάτες θα πρέπει αρχικά να τις ξεφλουδίσουμε, για να τις ξεφλουδίσουμε θα πρέπει να τις βουτήξουμε για μερικά λεπτά σε βραστό νερό, έτσι ώστε να μπορούμε εύκολα με τη βοήθεια ενός μαχαιριού να αφαιρέσουμε το “δέρμα” τους. Αφού τις ξεφλουδίσουμε τις τρίβουμε χρησιμοποιώντας τον κλασσικό τρίφτη ή τις περνάμε για μερικά δευτερόλεπτα από το μπλέντερ. 

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά. Αφού κάψει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τη ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι ρίχνουμε και τη ψιλοκομμένη πιπεριά και το κριθαράκι. 

Μετά από 1-2 λεπτά και ενώ ανακατεύουμε το κριθαράκι με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τις ντομάτες και μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε και το βραστό νερό. Συνολικά βράζουμε το κριθαράκι 15 λεπτά. 

Τέλος αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με το καπάκι της 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε το κριθαράκι ζεστό με μερικά φύλλα ρίγανης και τυρί φέτα.