
Υλικά για 12 κομμάτια
250γρ. θαμνόμουρα
300γρ. αλεύρι
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
1 αυγό
140γρ. καστανή ζάχαρη
80ml λάδι
200γρ. γιαούρτι
100γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα και πέρλες ζάχαρης για γαρνίρισμα
12 χάρτινα φορμάκια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Τοποθετούμε τα φορμάκια στο ταψί για μάφινς. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε καλά το αυγό με τη ζάχαρη, το λάδι και το γιαούρτι. Προσθέτουμε τα θαμνόμουρα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα φορμάκια με τη ζύμη και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 25 λεπτά. Αφήνουμε τα μάφινς να σταθούν στο ταψί για ακόμα 5 λεπτά. Στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και πέρλες ζάχαρης.