Πιτόψωμα στο τηγάνι

291
Πιτόψωμα στο τηγάνι

Υλικά

3 φλιτζ. αλεύρι

1 ποτήρι ζεστό νερό

1 πακέτο μαγιά

½ κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

½ κουτ. σούπας φυτικό έλαιο

½ κουτ. σούπας αλάτι

Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 φλιτζ. αλεύρι (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τη μαγιά, το νερό, και το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα, τότε αφήστε το για 15 λεπτά μέχρι να παρατηρήσετε φυσαλίδες στην επιφάνεια. Τώρα, προσθέστε το λάδι και το αλάτι, και στη συνέχεια, προσθέστε 2 ακόμη φλιτζάνια αλεύρι και ζυμώστε για περίπου 10 λεπτά. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 2 ώρες μέχρι η ζύμη να διπλασιάζεται σε μέγεθος.

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, κόψτε τη σε 8 κομμάτια και αρχίστε να τη ζυμώνετε ώστε να πάρει σχήμα. Καλύψτε τη αργότερα με ένα διηθητικό χαρτί και αφήστε τη για 30 λεπτά. Μετά από μισή ώρα, τεντώστε τη ζύμη με τον πλάστη για να σχηματίσετε 12 εκατοστών πίτες με πλάτος 5 mm. . Βάλτε σε ένα τηγάνι, λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέστε τις πίτες μία προς μία, και τηγανίστε τες για περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Αν προτιμάτε το φούρνο, βάλτε τις πίτες σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι και ψήστε για 10 λεπτά στους 240C.

Εκτός του οτι είναι πεντανόστιμα , αυτά τα σπιτικά πιτόψωμα είναι και πολύ θρεπτικά. Γαρνίρετε με λίγο τυρί, ελιές, μαρούλι, σαρδέλες, ντομάτες, αυγά ή μανιτάρια και απολαύστε!

Πηγή