Σάλτσα ραΐτα

156
Σάλτσα ραΐτα

Υλικά

250γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 αγγούρι μέτριο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη ή κομμένο σε πολύ μικρά ζάρια

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας γεμάτες ψιλοκομμένη μέντα ή φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό

¼ κουτ. γλυκού κόλιανδρο

¼ κουτ. γλυκού κύμινο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού κόψουμε το αγγούρι, το αλατίζουμε και το στραγγίζουμε καλά. Το πιέζουμε με τα χέρια να βγάλει τα υγρά του. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί και προσθέτουμε και το αγγούρι. Δοκιμάζουμε στο αλάτι και βάζουμε στο ψυγείο λίγο να κρυώσει.

Σερβίρουμε.

Πηγή