Σιροπιαστό κέικ σοκολάτας

426
Σιροπιαστό κέικ σοκολάτας

Υλικά

1,3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις(και λίγο επιπλέον για τη φόρμα)

1,1/2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

1/4 φλιτζ. κακάο

1 κάψουλα βανίλιας

1/2 φλιτζ. βούτυρο (και λίγο επιπλέον για τη φόρμα)

1 φλιτζ. ζάχαρη

2 αυγά

1 κουτ. σούπας κονιάκ

1 φλιτζ. γάλα

Για το σιρόπι

1,1/2 φλιτζ. ζάχαρη

1 φλιτζ. νερό

2 κουτ. σούπας κακάο

100γρ. σοκολάτα σε σταγόνες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και τη βανίλια. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά, το κονιάκ, το γάλα και το μείγμα του αλευριού και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη.

Βουτυρώνουμε καλά, αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και τη ντύνουμε με λαδόκολλα. Τη βουτυρώνουμε λίγο και αυτή. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και τη βάζουμε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι

Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με ρο νερό τα οποία βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά( από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει). Προσθέτουμε το κακάο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε πολύ καλά για να λιώσουν. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και σιροπιάζουμε κουταλιά- κουταλιά το κέικ αμέσως μόλις βγει από το φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για περίπου 1 ώρα πριν το αναποδογυρίσουμε σε μια πιατέλα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σοκολάτα τρούφα.