Σπιτικό βούτυρο πολύ εύκολα

177
Σπιτικό βούτυρο πολύ εύκολα

Υλικά

2 φλιτζ. βιολογική κρέμα γάλακτος με πολλά λιπαρά

Θαλασσινό αλάτι για γεύση (προαιρετικό)

Παγωμένο νερό

Σπάτουλα

Μίξερ χειρός

Εκτέλεση

Ρίχνουμε την κρέμα στο μπολ και ανακατεύουμε σταδιακά από μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για περίπου 3 λεπτά, έως ότου το βούτυρο αρχίζει να διαχωρίζεται από το βουτυρόγαλα. Πιέστε το βούτυρο στο πλάι και αδειάστε το βουτυρόγαλα. Μπορείτε να το χύσετε ή να το κρατήσετε για άλλες συνταγές.

Ρίξτε περίπου 2 φλιτζάνια παγωμένο νερό στο μπολ και ανακατέψτε από χαμηλή έως μεσαία ταχύτητα για να φύγει το υπόλοιπο βουτυρόγαλα. Αδειάστε το νερό και επαναλάβετε 2-3 φορές μέχρι το νερό να είναι σχεδόν διαυγές. Πατήστε το βούτυρο στο πλάι, ώστε να βγάλει περισσότερα υγρά και στραγγίστε το υγρό.

Κρατήστε το βούτυρο σε ένα αεροστεγές δοχείο και αποθηκεύστε το στο ψυγείο για 3 έως 4 εβδομάδες ή στην κατάψυξη.