Τάρτα με Πράσα και σπανάκι ογκρατέν

961
Τάρτα με Πράσα και σπανάκι ογκρατέν

Υλικά

250γρ. ζύμη σφολιάτας

200γρ. μπέικον σε κομματάκια

1 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά

1/2 κιλό πράσα σε ροδέλες

300γρ. σπανάκι σε κομμάτια

200γρ. κρεμ τσιζ

1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

Αλάτι, πιπέρι

1/2 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα της ταρτιέρας με το φύλλο σφολιάτας, τρυπώντας με ένα πιρούνι την επειφάνεια του φύλλου σε όλα τα σημεία.  Τη βάζουμε στο φούρνο και την ψήνουμε για 10 λεπτά στους 220C.

Βάζουμε το μπέικον σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να βγάλει το λίπος του και να πάρει χρώμα σε δυνατή φωτιά. Όταν γίνει, αποσύρουμε από τη φωτιά, το στραγγίζουμε και το τοποθετούμε στον πάτο της τάρτας πασπαλίζοντας από πάνω με φρυγανιά. Ζεματάμε και στραγγίζουμε τα πράσα. Πατάμε ελαφρά για να φύγει η περίσσια ποσότητα νερού και κάνουμε το ίδιο με το σπανάκι. Έπειτα τα στρώνουμε μέσα στην τάρτα/

Χτυπάμε στο μίξερ το κρεμ τσιζ με λίγη κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και το ανακατεύουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, τα αυγά και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην τάρτα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με παρμεζάνα. Ψήνουμε την τάρτα στους 200C για 35 με 40 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια της.