Ταρτάκια με μελιτζάνα και λουκάνικο

133
Ταρτάκια με μελιτζάνα και λουκάνικο

Υλικά

για 10 ταρτάκια

10 σφολιατάκια εμπορίου (αποψυγμένα) (ουσιαστικά, μισή συσκευασία)

2 λουκάνικα Φρανκφούρτης ή γαλοπούλας

1 μελιτζάνα

1 αυγό

200 γρ. κασέρι ή γραβιέρα τριμμένο

2 κουτ. σούπαςψιλοκομμένα μυρωδικά της αρεσκείας σας (όπως θρούμπι, ρίγανη, βασιλικό)

Αλάτι, Πιπέρι

1 πρέζα κάρυ (προαιρετικά)

Λάδι για το τηγάνισμα και το άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C (αέρα). Βάζουμε νερό να βράσουμε τα λουκάνικα και ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγανάκι για να τηγανίσουμε τη μελιτζάνα. Στο μεταξύ πλένουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε μικρά καρέ. Αφού ζεσταθεί το λάδι τηγανίζουμε τη μελιτζάνα για μερικά λεπτά ανακατεύοντας που και που για να ψηθεί από όλες τις μεριές.

Βράζουμε τα λουκάνικα για 2-3 λεπτά και έπειτα τα κόβουμε σε φετάκια. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε τα λουκάνικα, το τριμμένο κασέρι και τα τηγανισμένα καρέ της μελιτζάνας. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κάρυ. Ανακατεύουμε τη γέμιση.

Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα και την αλείφουμε με λάδι. Τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα τα σφολιατάκια και βάζουμε σε κάθε σφολιατάκι μερικές κουταλιές από τη γέμιση.

Τα ψήνουμε περίπου 10 με 15 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και αφού τα βγάλουμε από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

Πηγή