Φράουλες και μέλι στην panna cotta

164
Φράουλες και μέλι στην panna cotta

Υλικά

1 κιλό φράουλες καθαρισμένες
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος (ολόπαχη ή light)
1 φλιτζ. γάλα φρέσκο
1/3 φλιτζ. ζάχαρη
1 φακελάκι άγευστη ζελατίνα σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού vanilla extract
3 κουτ. σούπας μέλι κατά προτίμηση θυμαρίσιο
3 κουτ. σούπας λικέρ μαστίχα ή ρούμι​

Εκτέλεση

Λιώστε τις μισές φράουλες στο μπλέντερ και αν θέλετε περάστε τον πολτό από σήτα, πιέζοντας καλά με σπάτουλα – εγώ δεν το κάνω! Ανακατώστε την κρέμα με το γάλα σε μικρή κατσαρόλα με χοντρό πάτο και πασπαλίστε πάνω τη ζελατίνα. Αφήστε να μείνει 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, και μετά βάλτε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και ανακατώνετε το μίγμα συνέχεια με σύρμα για να διαλυθεί η ζελατίνα.

Προσοχή! Δεν πρέπει να το αφήσετε να βράσει, απλώς να ζεσταθεί καλά. Βγάλτε από τη φωτιά και προσθέστε τον πολτό από τις φράουλες και το άρωμα βανίλιας. Σερβίρετε την κρέμα σε 6 ατομικά φορμάκια και βάλτε τα στο ψυγείο για 4 ώρες ή, καλύτερα, για μια νύχτα. Ζεστάνετε πάνω από νερό που βράζει το μέλι με το λικέρ μαστίχα ή το ρούμι. Κόψτε σε φετάκια τις υπόλοιπες φράουλες και ανακατώστε με το μέλι. Ξεφορμάρετε τις κρέμες βουτώντας βιαστικά σε ζεστό νερό, αφού περάσετε ένα μαχαίρι από τα πλάγια της κάθε φόρμας. Σερβίρετε σε πιάτα μαζί με τις φράουλες