Cheesecake με κομπόστα βύσσινο

1066
Cheesecake με κομπόστα βύσσινο

Υλικά 

για τη βάση

1 πακέτο μπισκότα τύπου πτιμπέρ

1 πακέτο μαργαρίνη

για την κρέμα

2 πακέτα τυρί κρέμα

1 γάλα ζαχαρούχο

2 λεμόνια ( ο χυμός τους)

για το στόλισμα

1 βάζο κομπόστα βύσσινο

2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

3 κουτ. σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Σπάμε τα μπισκότα και τα δουλεύουμε με τη μαργαρίνη. Τα στρώνουμε καλά σε ταψάκι στρόγγυλο ή φόρμα ζαχαροπλαστικής. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο. Χτυπάμε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο και το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τα μπισκότα με αυτήν την κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Στραγγίζουμε την κομπόστα βύσσινο και κρατάμε το ζουμί. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το ζουμί από την κομπόστα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, μόλις λιώσει διαλύουμε το κορνφλάουρ σε ελάχιστο νερό και προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφού κρυώσει το μείγμα το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα και στολίζουμε με τα βύσσινα.

Πηγή