Pesto alla Genovese

154
Pesto alla Genovese

Υλικά

50 γρ. βασιλικός για πέστο πλυμένο και στεγνό

1 κουτ. σούπας κουκουνάρι

1/2 κουτ. γλυκού. χοντρό αλάτι

100 ml. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο ή 1 κουτ. σούπας σκόρδο σκόνη

70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη πολύ ψιλά

50 γρ. πεκορίνο τριμμένο πολύ ψιλά


Εκτέλεση

Στο γουδί ή αντίστοιχα στο μπλέντερ βάζουμε με τη σειρά που περιγράφεται παρακάτω για να τα πολτοποιήσουμε.Προσέξτε να πολτοποιείτε πολύ καλά το κάθε υλικό πριν προσθέσετε το επόμενο για να έχει καλύτερη υφή η σάλτσα σας.

Πρώτα, λοιπόν, πολτοποιούμε το σκόρδο, στη συνέχεια το βασιλικό με το αλάτι. Έπειτα προσθέτουμε το κουκουνάρι και το πολτοποιούμε και αυτό. Μετά βάζουμε τα τριμμένα τυριά και και συνεχίζουμε να τα δουλεύουμε στο μπλέντερ. Τέλος, αφαιρούμε τη λεπίδα του μπλέντερ ή μεταφέρουμε τη σάλτσα μας σε άλλο μπολ και προσθέτουμε το λάδι ρίχνοντας το σε συνεχή ροή και ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα.

Τόσο απλά!

Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες, αν τη βάλουμε σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά και προσθέσουμε λάδι ώστε να σκεπάζει την επιφάνεια της σάλτσας μας.