Ομελέτα Φούρνου

142
Ομελέτα Φούρνου

Υλικά  για 4 άτομα

 4 πατάτες κομμένες σε κομματάκια [σαν λεπτά κυβάκια]

3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

8 αυγά

1 ποτήρι γάλα Νουνού ή φρέσκο 

αλάτι-πιπέρι

μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 φλυτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο [κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας π.χ. η κεφαλοτύρι.]

1 φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες για 10 λεπτά και τις στραγγίζουμε καλά. σε τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε να μαραθούν οι ροδέλες κρεμμυδιών τις στραγγίζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις βγάζουμε. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε για λίγο και τις καλά στραγγισμένες βρασμένες πατάτες ανακατεύοντας ελαφρώς μην μας διαλύσουν.

Σε αντικολλητικό  ταψάκι [μέγεθος τούρτας] Ρίχνουμε και στρώνουμε τις πατάτες ,από πάνω τα κρεμμύδια .μετά πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το τριμμένο τυρί.

Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι

ΠΡΟΣΟΧΗ λίγο αλάτι διότι υπάρχει και το κεφαλοτύρι] το γάλα το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό .

Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια το μείγμα κουνώντας το ταψάκι να  καλύψει όλα τα παραπάνω που είπαμε κρεμμύδια πατάτες.

Το ψήνουμε στον προθερμασμένο στους 180C περίπου 20 λεπτά .Πραγματικά απίθανη !