Παπαρδέλες με κουνέλι

145
Παπαρδέλες με κουνέλι

Υλικά

1 κουνέλι κομμένο σε 6 μερίδες

500γρ. παπαρδέλες

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 καρότα

3 κουτ. σούπας σέλερι

1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένο

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας μαϊντανό

1/4 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο

1 φλιτζ. λευκό κρασί

2 δαφνόφυλλα

1 κουτ. γλυκού θυμάρι

1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ

2 κουτ. σούπας παρμεζάνα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε καλά το κουνέλι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Μόλις κάψει το λάδι, σοτάρουμε το κουνέλι μέχρι να ροδίσει. Το αφαιρούμε από το τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, το θυμάρι, το μαραθόσπορο και τη δάφνη. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 7 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας με το σκόρδο.

Σβήνουμε με το κρασί, ξύνοντας καλά τη βάση του τηγανιού. Μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κουνέλι, την τριμμένη παρμεζάνα, 2 φλιτζάνια νερό, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει, κόβουμε το κρέας σε κομμάρια, αφαιρώντας τα κόκκαλα.

Βάζουμε στο μπλέντερ τον ζωμό μαζί με τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε. Περνάμε το ζωμό από λεπτό σουρωτήρι ή σήτα και αφού τον αναμείξουμε με το κουνέλι, τον διατηρούμε ζεστό μέχρι να ετοιμάσουμε τις παπαρδέλες. Βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας. Σουρώνουμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Σερβίρουμε τις παπαρδέλες με το κουνέλι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.