Πιπερόπιτα Φλωρίνης

367
Πιπερόπιτα Φλωρίνης

Υλικά

1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας

1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης

2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

3 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα

500γρ. φέτα σε τρίμμα

250γρ. ανεβατό Μακεδονίας ή άλλο μαλακό φρέσκο τυρί

1/3 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κουτ. σούπας μπούκοβο

2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό

Αλάτι, πιπέρι

Λίγο ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας μαυροσούσαμο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πιπεριές κατά μήκος και αφαιρούμε τους σπόρους και τις ίνες κι έπειτα τις κόβουμε σε χοντρές φέτες. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Ανακατεύουμε τακτικά.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε να μαραθούν για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Τότε προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά, το μαϊντανό, το μπούκοβο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C. Αλείφουμε ελαφρώς το ταψί με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας φροντίζοντας αυτό να καλύπτει και τα πλαϊνά του ταψιού. Πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι.

Αδειάζουμε σε λεπτή στρώση την κρύα γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και διπλώνουμε τις άκρες των δύο φύλλων. Χαράσουμε την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το μαυροσούσαμο.

Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ξεκολλάει εύκολα η πίτα από το ταψί. Περίπου 10 λεπτά αφού την έχουμε βάλει στο φούνρο χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170C.