Ψητοί πατατοκεφτέδες με παρμεζάνα

146
Ψητοί πατατοκεφτέδες με παρμεζάνα

Υλικά
Τρεις πατάτες Lucia’s Farm μεσαίου μεγέθους
Δύο σκελίδες σκόρδου λιωμένες
Μία πρέζα αλάτι
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη




Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220C. Βράζετε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα σκεπάζοντας τις μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρέστε τις πατάτες από την κατσαρόλα και αφήστε αφήστε τις να κρυώσουν
Αφού κρυώσουν, καθαρίστε τις προσεχτικά. Χρησιμοποιήστε τον τρίφτη για να κόψετε σε χοντρά κομμάτια τις πατάτες και τοποθετήστε το τρίμμα σε ένα μπολ προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί
Στρώστε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί οποιουδήποτε μεγέθους επιθυμείτε. Πάρτε 1 κουτ. γλυκού από τη ζύμη της πατάτας και πλάστε την σαν ένα κεφτέ. Επαναλάβετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη
Αφού τελειώσετε με όλη τη ζύμη, τοποθετήστε τους πατατοκεφτέδες στο ταψί και ψήστε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.


Extra tip: Σερβίρετε τους πατατοκεφτέδες όσο ακόμη είναι ζεστοί, συνοδεύοντας τους με μια ελαφριά σος γιαουρτιού. 


Για τη σος γιαουρτιού θα χρειαστείτε:

1 κουτ. γλυκού γιαούρτι 0%-2%
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας ξύδι
½ σφηνάκι νερό
1 ½ σφηνάκι ελαιόλαδο
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Πώς θα τη φτιάξετε:

Ρίχνετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.

Τοποθετήστε το μείγμα για λίγα λεπτά στο ψυγείο.