Αυγά μάτια στο φούρνο με πατάτες και τυρί

186
Αυγά μάτια στο φούρνο με πατάτες και τυρί


Υλικά
8 αυγά
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο 
1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
3/4 φλιτζ. τσαγιού τσένταρ τριμμένο
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκρίλ στους 190C. Τοποθετείτε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
Βράζετε τις πατάτες ολόκληρες, με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό (ή φούρνο μικροκυμάτων) και μετά τις κόβετε σε κομματάκια. Τις μεταφέρετε σε ένα ταψάκι 22-25 εκ. περίπου, βάζετε το σκόρδο (προαιρετικά) τις περιχύνετε με ελαιόλαδο ή βούτυρο, τις αλατοπιπερώνετε και τις ψήνετε στο προσθέτετε γκρίλ για 8 λ περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τις βγάζετε από το φούρνο, στρώνετε από πάνω τα αυγά “μάτια” και ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο για 5-8 λ ή μέχρι να ψηθούν. Πασπαλίζετε με το τυρί και το μαϊντανό και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2 λ περίπου ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά.