Κοτόπουλο με κριθαράκι, σαλάτα

221
Κοτόπουλο με κριθαράκι, σαλάτα

Υλικά

2 στήθη κοτόπουλο βιολογικό

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

1 φλιτζ. χοντρό κριθαράκι

1 φλιτζ. ντοματίνια

Φύλλα πράσινης σαλάτας

Για το ντρέσινγκ πέστο

Φύλλα βασιλικού

2 σκελίδες σκόρδο

1/4 φλιτζ. κουκουνάρι

1/2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη

3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

1/2 φλιτζ.ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράστε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό, al dente. Φτιάξτε το πέστο: σε μουλινέτα βάλτε τα φύλλα βασιλικού, το σκόρδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού. Χτυπήστε για λίγο να λιώσουν. Προσθέστε το ελαιόλαδο σιγά σιγά, το αλάτι και το πιπέρι -Χτυπήστε λίγο ακόμη

Ετοιμο το πέστο

Για το κοτόπουλο: Βάλτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε τηγάνι βαθύ και ψήστε καλά τα στήθη κοτόπουλου -Ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Οταν όλα κρυώσουν, βάλτε τα μαζί σε μπολ, ρίξτε το πέστο και τα ντοματίνια κομμένα στα δύο, ανακατέψτε απαλά

Σερβίρετε σε πιάτο με φύλλα σαλάτας