Ριζότο με αρωματικά βότανα

152
Ριζότο με αρωματικά βότανα

Υλικά

1/2 κιλό ρύζι για ριζότο

1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος 

7-8 φλιτζ. ζωμό λαχανικών

1/2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη

2 κουτ. σούπας μαργαρίνη

1 κρεμμύδι

1/2 ποτηράκι λευκό κρασί

2-3 κλωναράκια μαϊντανό

2-3 κλωναράκια άνηθο

1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι χοντρό


Για το γαρνίρισμα

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

φλούδες παρμεζάνας

φύλλα μαϊντανού

Εκέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε καυτό έως ότου τον χρειαστούμε. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο έως ότου χρυσίσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν, έως ότου εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το αλάτι και σιγά-σιγά τον ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.

Κατόπιν, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε ξανά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ριζότο. Ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν τα υλικά και αφήνουμε το ριζότο να κρυώσει.

Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με φλούδες παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίροντας με φύλλα μαϊντανού.