Τας Κεμπάπ

193
Τας Κεμπάπ


Υλικά
1 κιλό μοσχάρι ελιά – χτένι σπάλας
1 κουτ. σούπας βούτυρο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας αλεύρι
1 κουτ. σούπας γεμάτη πελτέ
1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
1 δαφνόφυλλο
3-4 μπαχάρια
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι




Εκτέλεση
Ξεκινάμε το τας κεμπάπ, κόβοντας το μοσχάρι σε κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς. Αφού το στεγνώσουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, το πανάρουμε στο αλεύρι και τινάζουμε το περίσσευμα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές, για 4-5 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι κι αφήνουμε να μαραθεί για 4 – 5 λεπτά, χωρίς να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε τον πελτέ στην κατσαρόλα και τον τρίβουμε με σπάτουλα ή κουτάλα. Αφήνουμε για 1 λεπτό να ψηθεί και να βγάλει τα αρώματα του.

Σβήνουμε με το μισό κρασί και αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το μισό αλκοόλ. Προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος, ίσα που να σκεπάζει το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, περίπου για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Η σάλτσα πρέπει ίσα ίσα να κοχλάζει.

Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα μπαχαρικά κι αλατοπιπερώνουμε.