Χοιρινό με σάλτσα BBQ

280
Χοιρινό με σάλτσα BBQ

Υλικά

1 κιλό χοιρινή πανσέτα

3 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

2 κουτ. γλυκού πάπρικα

2 σκ. σκόρδο τριμμένες

1 κουτ. γλυκού σκόνη κόλιανδρο

1 κουτ. γλυκού θυμάρι

1 κουτ. γλυκού βασιλικό

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

1 κουτ. γλυκού κίμινο

2 κουτ. γλυκού αλάτι

2 κουτ. γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι

1 φλιτζ. κέτσαπ

1/3 φλιτζ. ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μπάρμπεκιου. Αλείφουμε με αυτή τα κομμάτια του χοιρινού και τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί και τα αφήνουμε να μαριναριστούν όλο το βράδυ στο ψυγείο. Αφού μαριναριστούν, βάζουμε τα χοιρινά παϊδάκια στη σειρά σε αντικολλητικό ταψί, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 50 λεπτά με 1 ώρα. Σερβίρουμε το κρέας και το περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού