Πέννες με σπαράγγια και κουκουνάρι

169
Πέννες με σπαράγγια και κουκουνάρι

Υλικά

450 γρ. πέννες ολικής αλέσεως

1 ματσάκι σπαράγγια μεσαίου μεγέθους, περίπου  1 κιλό

½ φλιτζ. κόκκινο κρασί

½ φλιτζ. light τυρί κρέμα

80 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

1 κρεμμύδι καθαρισμένο ψιλοκομμένο

2 κουτ. γλυκού θυμάρι

2 κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

1 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες

1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη

¼ φλιτζ. ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας

Εκτέλεση

Πρώτα θα ετοιμάσουμε τη σάλτσα για τα ζυμαρικά μας. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα καρότα, την πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το μείγμα από το μπλέντερ και το σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου, προσθέτοντας αλάτι, κουκουνάρι, πιπέρι, θυμάρι και τη ρίγανη.

Στη συνέχεια, παίρνουμε τα σπαράγγια κομμένα στη μέση και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα για να σοταριστούν κι αυτά. Σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε στη σάλτσα το κρασί και μισή κούπα νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 10 λεπτά.

Μόλις μειωθούν τα υγρά της σάλτσας στο μισό, ρίχνουμε και το τυρί ώστε να λιώσει και να ενσωματωθεί στη σάλτσα. Σε αυτό το χρονικό σημείο βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Αφού τα βράσουμε και τα σουρώσουμε, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε.

Εναλλακτικά δεν τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα αλλά τα επανατοποθετούμε στη κατσαρόλα στην οποία έβρασαν, ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύοντας. Με αυτό το τρόπο ρίχνουμε όση σάλτσα θέλουμε όταν τα σερβίρουμε.

Τα μακαρόνια μας είναι έτοιμα. Αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί.