Σάλτσα hollandaise

148
Σάλτσα hollandaise

Υλικά

15 γρ. κρεμμύδι
2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
2 κουτ. σούπας. λευκό κρασί
60 γρ. νερό
6 κρόκους αυγών
500 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το πιπέρι, το κρασί και το ξίδι και τα σιγοβράζουμε για λίγο. Προσθέτουμε το νερό και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μεταλλικό μπολ. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε πάνω σε μπεν μαρί, μέχρι να σφίξει η σάλτσα. Προσθέτουμε το βούτυρο πολύ σιγά κι όταν η σάλτσα μας δέσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε περνώντας το μίγμα από μεταλλική σήτα.