Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα από γλυκές πιπεριές

146
Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα από γλυκές πιπεριές

Υλικά

600 γρ. χοιρινές μπριζόλες, κόντρα ( 2 τεμ.)

300 γρ. πιπεριές κόκκινες–πράσινες, κομμένες σε λεπτά κομματάκια

100 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες

10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο

3 σκελίδες σκόρδο

20 γρ. ζάχαρη

60 γρ. ξίδι βαλσαμικό

10 γρ. κάππαρη

10 γρ. αγγούρι τουρσί

βούτυρο, βασιλικός

ελαιόλαδο, αλάτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές γυρνώντας συχνά μέχρι να μαγειρευτούν για 15’ περίπου. Αποσύρουμε τις μπριζόλες και τις διατηρούμε ζεστές.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές, τα δύο είδη του κρεμμυδιού και το σκόρδο. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Προσθέτουμε το ξύδι και συνεχίζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αμέσως προσθέτουμε το βασιλικό, το βούτυρο, την κάππαρη, το αγγούρι τουρσί και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε μαζί με τις πιπεριές.