Cheesecake πορτοκάλι

156
Cheesecake πορτοκάλι


Υλικά
Για τη βάση
200 γρ. μπισκότα Digestive
6 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
2 πορτοκαλιών το ξύσμα
Για τη γέμιση:
900 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
250 γρ. τυρί Μασκαρπόνε
2 πορτοκαλιών το ξύσμα
10 κουτ. σούπας ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
2 κουτ. σούπας μέλι
5 αυγά
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για γαρνίρισμα
φέτες πορτοκαλιού καθαρισμένες από τη “μεμβράνη” τους



Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150C. Παίρνετε ένα ταψί/φόρμα με αποσπώμενη βάση 26 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος.
Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε μπλέντερ τα μπισκότα σχεδόν σε σκόνη, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τι ξύσμα πορτοκαλιού και τα αναμιγνύετε, χτυπώντας ή ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν καλά και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Ρίχνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού και τα απλώνετε ομοιόμορφα πιέζοντάς τα ελαφρώς με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Για τη γέμιση: Σε ένα μπλέντερ (ή δυνατό μίξερ) ρίχνετε το μαλακό τυρί κρέμα, το τυρί μασκαρπόνε, το ξύσμα πορτοκαλιού, το εκχύλισμα βανίλιας, το μέλι και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Προσθέτετε σταδιακά, ένα τη φορά, τα αυγά χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη ώστε να ενσωματώνονται πλήρως.
Ρίχνετε το μείγμα γέμισης μέσα στο ταψί/φόρμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα. Το βγάζετε από το φούρνο “περνάτε” ένα μαχαίρι περιμετρικά του γλυκού, ανάμεσα στο ταψί και το cheesecake και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσει τελείως. Μετά το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 8-10 ώρες.
Για γαρνίρισμα: Ξφορμάρετε το γλυκό σας και το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Παίρνετε ένα πορτοκάλι, χωρίζετε τις φέτες του και με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρείτε προσεκτικά τα λευκά τμήματα φλούδας που χωρίζουν τις φέτες μεταξύ τους, τις μεμβράνες και τυχόν κουκούτσια από κάθε φέτα. Αφήνετε τις ξεφλουδισμένες φέτες σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί ο πολύς χυμός τους και στη συνέχεια γαρνίρετε το cheesecake και σερβίρετε.