Κέικ Γιαουρτιού

169
Κέικ Γιαουρτιού

Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
2 κεσεδάκια γιαούρτι αγελαδινό (400 γραμ.)
2 κούπες ζάχαρη
2 βανίλιες σκόνη
6 αυγά
το ξύσμα τριών λεμονιών
1 κούπα σπορέλαιο 
1/2 κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι 
Για το γλάσο
1 κούπα άχνη
2 κουτ. σούπας
 χυμό λεμονιού
μερικές κουταλιές νερό

Εκτέλεση
Πρώτα από όλα προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα και στους 180C. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι τα αυγά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά της συνταγής και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με μια κουτάλα (και όχι με το μίξερ) μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές. Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε περίπου για 1 ώρα.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλάσο μας. Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με το χυμό λεμόνι (αν χρειαστεί προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα). Τέλος περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο. Αν δεν θέλουμε να κάνουμε γλάσο μπορούμε απλά να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.