Κερκυραϊκό Σοφρίτο

213
Κερκυραϊκό Σοφρίτο



Υλικά
6-7 φέτες μοσχάρι
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φλιτζ. αλεύρι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. ξίδι από λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση
Ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει 6-7 φέτες από κιλότο, βάρους 200 γραμμάρια περίπου η κάθε μια και να μας τις χτυπήσει καλά προκειμένου να λεπτύνουν. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το περνάμε από το αλεύρι, το οποίο έχουμε στρώσει σε ένα επίπεδο πιάτο. Τινάζουμε τις φέτες για να φύγει το περιττό αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου και από τις δύο πλευρές.

Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε απ’ το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Στο τηγάνι, με το ίδιο λάδι από το κρέας, ρίχνουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους. Ξαναρίχνουμε το κρέας στο τηγάνι για περίπου 5 λεπτά και σβήνουμε με το ξίδι.

Δυναμώνουμε τη φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το ξίδι, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά. Το κρέας τώρα έχει μαλακώσει ενώ παράλληλα έχουμε και μια παχύρρευστη σάλτσα να το συνοδεύσει. Ιδανικός συνδυασμός για το σερβίρισμα αυτού του πιάτου είναι οι πατάτες τηγανιτές.