Κώτικες Κατίνες τυρόπιτες

101
Κώτικες Κατίνες τυρόπιτες

Υλικά

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι

1 φλιτζ. λάδι

ενάμισι φλιτζ. γάλα ή γιαούρτι

1 φακελάκι μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό

λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

1 κιλό κρεμμύδια

1 κιλό κόκκινο τυρί

1 φλιτζ. Λάδι

Προαιρετικά 1-2 αυγά

Εκτέλεση

Κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με λίγο νεράκι. Όταν πιούν το νερό τους, προσθέτουμε το λάδι και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τρίβουμε το τυρί και το προσθέτουμε στα κρεμμύδια. Αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε βάζουμε στο μείγμα ένα αυγό.

Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά για τη ζύμη και πλάθουμε τις κατίνες σε σχήμα μισοφέγγαρου.

Στη συνέχεια, τις πιέζουμε περιμετρικά με το κλειδί της ντουλάπας (που έχει σχήμα και είναι τρυπητό). Και τέλος, τις φουρνίζουμε σε μέτριο φούρνο για μια ώρα περίπου.