Ριζότο με Μανιτάρια

319
Ριζότο με Μανιτάρια



Υλικά
1 ½ φλιτζ. ρύζι (arborio ή μακρύκοκκο)
2 κρεμμύδια
1 φύλλο δάφνης
250 γρ. μανιτάρια καλλιεργημένα ψιλοκομμένα
30 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα
60 γρ. βούτυρο
2 κύβους «μυρωδικών» (με βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι)
1 κύβο «βοδινού»
3-4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι,  πιπέρι φρεσκοτριμμένο



Εκτέλεση
Μουσκεύετε τα ξερά μανιτάρια σε χλιαρό νερό για 25 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βράζετε 1 ½ λίτρο νερό, τους κύβους «μυρωδικών» και «βοδινού», τη δάφνη και το ένα κρεμμύδι ολόκληρο καθαρισμένο, για 30 λεπτά. Φιλτράρετε το ζωμό και τον ξαναβράζετε έως ότου μείνουν 4 φλιτζάνια υγρό. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρετε το δεύτερο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Προσθέτετε τα καλλιεργημένα μανιτάρια και κατόπιν τα ξερά μανιτάρια, αφού τα στραγγίσετε καλά και σοτάρετε για 10 λεπτά. Κατόπιν προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Ρίχνετε το μισό ζωμό και βράζετε μέχρι να απορροφηθεί το υγρό.

Κατόπιν προσθέτετε τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να απορροφηθεί πάλι το υγρό. Αλατοπιπερώνετε. Πασπαλίζετε με μαϊντανό, ανακατεύετε και σερβίρετε.