Σκοπελίτικη Τυρόπιτα

227
Σκοπελίτικη Τυρόπιτα



Υλικά
Για το φύλλο
4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή για φύλλο
1 φλιτζ. νερό (περίπου)
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού ξίδι
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
Για τη γέμιση
500-600γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
πιπέρι φρεσκοτριμμένο 



Εκτέλεση
Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι, το ξίδι και το νερό μέχρι να έχετε μια ζύμη μαλακή και ελαστική. Χωρίζετε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη και πλάθετε μπαλάκια. Τα αφήνετε για 1-2 ώρες σε αλευρωμένο μπολ και κατόπιν τα ανοίγετε σε μεγάλα, λεπτά φύλλα, πασπαλίζοντας την επιφάνεια εργασίας με νισεστέ για να ανοίξουν πιο εύκολα.

Περιχύνετε περιμετρικά την επιφάνεια κάθε φύλλου με λάδι και πασπαλίζετε με τη φέτα, τον άνηθο (αν χρησιμοποιήσετε) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τυλίγετε σε ρολό. Κατόπιν, στρίβετε το κάθε ρολό σε σαλιγκάρι. Τηγανίζετε τις τυρόπιτες μία μία σε τηγάνι με καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για λίγα λεπτά και τις σερβίρετε ζεστές πριν κρυώσουν.
olivemagazine.gr