Συνταγή για Εκλέρ

380
Συνταγή για Εκλέρ

Συνταγή της Τζένης Tsanaktsidou‎

Υλικά
4 κουτ. της σούπας βούτυρο,
1 φλιτζ.τσαγιού νερό,λίγο αλάτι,
1 κουτ. σούπας ζάχαρη,
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι,
4 αυγά




Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε βούτυρο,αλάτι,νερό. Βράζουμε 3 λεπτά. Προσθέτουμε την ζάχαρη και βράζουμε αλλά 3 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μόλις πήξει γύρω από την κουτάλα το κατεβάζουμε το τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ και το αφήνουμε.λίγα λεπτά να κρυώσει


Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την βάζουμε στο κορνέ,και τοποθετούμε στην λαδόκολλα.στο ταψί μπαστουνάκια. Αλείφουμε με.χτυπημένο αυγό και τα αφήνουμε 30 λεπτά
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190C  και τα ψήνουμε για 35 λεπτά. Δεν τα βγάζουμε τα αφήνουμε.μέσα στο φούρνο με.λίγο ανοιχτή την πόρτα για 45 λεπτά
Μετά τα αφήνουμε.έξω να κρυώσουν

ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
Μισό κιλό γάλα
3 κουταλιές κορν φλάουρ,
1 κουτάλια της σούπας.αλεύρι,
2 κρόκους αυγών,
2 κουταλιές της σούπας.βούτυρο,
2 βανίλιες

ΓΛΑΣΣΟ:
130 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
130 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουτάλια της σούπας,καλαμποκέλαιο
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβουμε στην μέση το εκλεράκι βάζουμε μέσα κρέμα.κλείνουμε και ρίχνουμε.γλάσο!!!