Φαγόπυρο με μανιτάρια

694
Φαγόπυρο με μανιτάρια

Υλικά για 4 μερίδες
1 φλιτζ. φαγόπυρο
2 φλυτζ. νερό ή ζωμό κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια (όχι πλευρώτους) καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
Αλάτι, Πιπέρι
100 γρ. τυρί κρέμα ή κατίκι για το σερβίρισμα




Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά 2 κουτ. σούπας λάδι και αφού κάψει το λάδι προσθέτουμε το φαγόπυρο και το αφήνουμε περίπου 3 λεπτά για να καβουρντιστεί ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα. Έπειτα αδειάζουμε το καβουρντισμένο φαγόπυρο σε ένα βαθύ πιάτο.


Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε που και που. Μετά από περίπου 5 λεπτά και αφού βγάλουν τα υγρά τους προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Όταν το κρεμμύδι γίνει διάφανο προσθέτουμε το βραστό νερό και το φαγόπυρο που καβουρντίσαμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας που και που με μια ξύλινη κουτάλα.


Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά και σερβίρουμε με το τυρί και με ένα κλαδάκι φρέσκια ρίγανη.

Πηγή