Κυπριακές παραδοσιακές σεφταλιές

174
Κυπριακές παραδοσιακές σεφταλιές



Υλικά
1 κιλό άπαχος Κιμάς Αρνίσιος 
1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι
2 κουτ. σούπας Λάδι 
3 σκελίδες λιωμένες Σκόρδο 
1 κουτ. σούπας Ξερός Δυόσμος 
1 κουτ. σούπας Ψιλοκομμένος Μαϊντανός 
1 κουτ. γλυκού Ρίγανη 
3 κουτ. σούπαςγαλέτα 
1 Αυγό
1 αρνίσια σκέπη
3 λεμόνια Χυμός λεμονιού



Εκτέλεση
Σε μπολ βάζετε όλα τα υλικά εκτός από τη σκέπη και το λεμόνι. Ζυμώνετε για 5 λεπτά. Ξεπλένετε τη σκέπη. Αφαιρείτε τα χοντρά κομμάτια λίπους, τη βάζετε σε μπολ με νερό και χυμό λεμόνι, να ασπρίσει και να φύγει η “βαριά” μυρωδιά της. Απλώνετε σε καθαρή επιφάνεια και κόβετε σε μακρόστενα κομμάτια.

Πλάθετε τον κιμά σε μπαλάκι και βάζετε στην άκρη του κάθε κομματιού της σκέπης. Τυλίγετε να περιστραφεί γύρω από τον κιμά η σκέπη 1-2 φορές. Ψήνετε στο γκριλ για 8-10 λεπτά την κάθε πλευρά. Σερβίρετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα και ντομάτες.

Καλή όρεξη!