Μακαρόνια με σπανάκι

301
Μακαρόνια με σπανάκι

Υλικά 

1 συσκευασία σπαγγέτι ή ταλιατέλες
400 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο 
250 ml κρέμα γάλακτος
3-4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/4 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1 κούπα τριμμένο τυρί όπως γραβιέρα, παρμεζάνα




Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους ώστε να γίνουν al dente. Από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια κρατάμε μια κούπα βραστού νερού πριν τα στραγγίσουμε. ‘Έπειτα τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να μην κολλούν και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το σπανάκι. Ανακατεύουμε συνεχώς και μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το βραστό νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Όταν το μεγαλύτερο μέρος του νερού έχει εξατμιστεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Μετά προσθέτουμε τα μακαρόνια και το τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνουμε και νοστιμεύουμε με το μοσχοκάρυδο. 

Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να ανακατευτεί το σπανάκι με τα μακαρόνια. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστή η μακαρονάδα μας