Πολύχρωμα σοκολατένια τρουφάκια

154
Πολύχρωμα σοκολατένια τρουφάκια

Υλικά για 50 κομμάτια στο μέγεθος καρυδιού

1 πακέτο πτι μπερ

150 γραμ. κουβερτούρα

1.5 κούπα καρύδια

2 βανίλιες σκόνη

1/2 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

1/2 κούπα σιρόπι γλυκό κουταλιού (της αρεσκείας σας)

1/2 κούπα κονιάκ η λικέρ

1/2 κιλό τρούφα πολύχρωμη ή σοκολάτα ή ινδόκαρυδο (τριμμένη καρύδα) ή τριμμένοι ξηροί καρποί

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. Περνάμε τα καρύδια και τα μπισκότα από το μπλέντερ, λίγα λίγα κάθε φορά προσέχοντας να μην γίνουν τρίμματα αλλά να τα βγάλουμε ψιλοκομμένα.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα, τα ψιλοκομμένα καρύδια, τα ψιλοκομμένα πτι μπερ, τη βανίλια, το χυμό πορτοκάλι και το σιρόπι από το γλυκό κουταλιού και τα ανακατεύουμε πολύ καλά για να ομοιογενοποιηθούν.

Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο βάζουμε το λικέρ και σε ένα άλλο την τρούφα. Βουτάμε πρώτα τα χέρια μας στο λικέρ, μετά παίρνουμε μια πολύ μεγάλη κουταλιά από το μείγμα της σοκολάτας και το πλάθουμε ώστε να του δώσουμε τη μορφή μικρής μπάλας. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε για όλα τα τρουφάκια. 

Στο τέλος βουτάμε ένα ένα τα μπαλάκια που πλάσαμε στο πιάτο με την τρούφα και τέλος τα τοποθετούμε σε τάπερ στο ψυγείο (μέχρι να κρυώσουν καλό θα ήταν να μην ακουμπά το ένα στο άλλο για να μην χαλάσουν το σχήμα τους).

Πηγή ellinikoxreosstigastronomia