Ρολό σοκολάτας

211
Ρολό σοκολάτας

Υλικά

4 αυγά

6 κουτ. σούπας ζάχαρη

3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουτ. γλυκού σκόνη κακάο

200 γρ. κουβερτούρα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

100 ml φρέσκο γάλα

1 κουτ. γλυκού Βιτάμ

Για το γαρνίρισμα…

500 γρ. Φυτική σαντιγί

Σιρόπι…

Μισή κούπα νερό ζεστό

2 κουτ. σούπας σιρόπι παχύρρευστο σοκολάτας

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι ν’ αφρατέψουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα με μια μαρίζ. Βρέχουμε μια λαδόκολλα και την βάζουμε σένα μεγάλο μακρόστενο ταψί.

Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα για 15 περίπου λεπτά.  Όταν γίνει το βγάζουμε από τον φούρνο, βρέχουμε μια άλλη λαδόκολλα τοποθετούμε πάνω το ζεστό παντεσπάνι και τυλίγουμε σε ρολό. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε μία παχύρρευστη μορφή. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε τη κουβερτούρα, όταν τα υλικά ενωθούν και δημιουργήσουν ένα μείγμα, προσθέτουμε το Βιτάμ. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Μετά το προσθέτουμε στην χτυπημένη κρέμα και το ανακατεύουμε ελαφρά. Παίρνουμε το ρόλο το ξετυλίγομαι με προσοχή, το σιροπιάζομαι ελαφρά και αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια την κρέμα μας.

Μετά ξαναδιπλώνομαι σιγά σιγά και γαρνίρομαι με σαντιγί η ότι άλλο θέλουμε.

Χτυπάμε τη σαντιγί στο μίξερ στην δυνατή ταχύτητα μέχρι να σφίξει για περίπου 5 λεπτά.

Διαλύουμε το σιρόπι στο ζεστό νερό.

*Για να χρωματίσετε την σαντιγί .

Χρωμάτισα πρώτα την σαντιγί με ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας και μετά πήρα την σακούλα του κορνέ και άπλωσα με το δάχτυλο μου σε 2-3 σημεία κάθετα από κάτω προς τα πάνω μια μικρή ποσότητα χρώμα μοβ.

 Έβαλα την ροζ σαντιγί και έτσι όπως έβγαινε γινόταν δίχρωμη.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou