Σάλτσα καραμέλας

195
Σάλτσα καραμέλας

Υλικά
300 γρ. κρέμα γάλακτος
180 γρ. ζάχαρη
120 γρ. γλυκόζη
75 γρ. βούτυρο
Bανίλια




Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη και τη βανίλια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα χωρίς να καεί. Αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος μέσα στη καραμέλα και αφήνουμε να βράσει και μετά από λίγο αποσύρουμε από τη φωτιά.
Όταν η θερμοκρασία πέσει ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με το μείγμα. Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και φυλάμε στο ψυγείο. 

Σερβίρεται ιδανικά με παγωτό!