Σάλτσα ντομάτας με γαρίδες και τυρί

179
Σάλτσα ντομάτας με γαρίδες και τυρί

Υλικά

500 γρ ώριμες ντομάτες

250 ml λευκό ξηρό κρασί

1 καυτερή πιπεριά

½ φλιτζ. τσαγιού τρίμματα φέτας

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

4 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

γαρίδες βρασμένες ή ψητές

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και το ζεσταίνουμε. Καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το σοτάρουμε ελαφρά, προσέχοντας να μην πάρει χρώμα.

Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες. Ρίχνουμε στο τηγάνι την καυτερή πιπεριά και τις ντομάτες και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5’ και προσθέτουμε το λευκό κρασί. Βάζουμε στη σάλτσα αλάτι ,πιπέρι και προαιρετικά εάν θέλουμε 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη.

Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει για άλλα 10’ μέχρι να μειωθούν τα υγρά της στο μισό. Προσθέτουμε τις γαρίδες και σιγοβράζουμε για 3’ ακόμα. Τη σάλτσα μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με ιδανικά με ζυμαρικά ή φρυγανισμένο ψωμί