Σουφλέ ριγκατόνι

1071
Σουφλέ ριγκατόνι

Υλικά

1 πακέτο ριγκατόνι

1 κουτί κρέμα γάλακτος

250 γρ. τυρί regatto

250 γρ. τυρί edam

250 γρ. κασέρι

1 κουτί ντοματοπελτέ

1 πράσινη πιπεριά

1 σκελίδα σκόρδο

Μαïντανό, Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια για 3 λεπτά, γιατί μετά, θα μπουν στον φούρνο και δε θέλουμε να μας λασπώσουν.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ. Στη συνέχεια, βάζουμε την πιπεριά, το μαïντανό και το σκόρδο ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν και να «δέσουν» σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Αφού περάσουμε τα τυριά στον τρίφτη και σουρώσουμε τα μακαρόνια, είμαστε έτοιμοι να στρώσουμε το σουφλέ.

Σε ένα πυρέξ βάζουμε μία στρώση ριγκατόνι, μετά σάλτσα, τυριά και επαναλαμβάνουμε. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αρχικά στους 250°C για 20 λεπτά και μετά, για 20 ακόμη λεπτά στους 200°C.

Σβήνουμε το φούρνο, αφήνουμε το φαγητό λίγο να σταθεί και σερβίρουμε!