Σπιτικό σιρόπι σοκολάτας

328
Σπιτικό σιρόπι σοκολάτας

Υλικά
60 γρ. κακάο άγλυκο
100 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
λίγο αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού corn flour
1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζ. τσαγιού νερό 




Εκτέλεση
Διαλύουμε το κακάο, το corn flour και την ζάχαρη στο νερό και τα χτυπάμε καλά ώστε να μην δημιουργηθούν σβόλοι. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στην φωτιά. Αναμιγνύουμε συνεχώς το μείγμα για να μην σβολιάσει.
Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10’μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά, προσθέτουμε το εκχύλισμα της βανίλιας και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Βάζουμε το σιρόπι σε ένα βαζάκι ή μπουκάλι . Το σιρόπι σοκολάτας διατηρείται σε δροσερό μέρος για 2-3 μήνες. 
Αν γίνει πολύ πηκτό, απλά το ζεσταίνουμε λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων.