Quesadilla

219
Quesadilla



Υλικά
4 τορτίγιες
400 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο 
1 στήθος κοτόπουλο
2 κρεμμυδάκια πράσινα
1 ντομάτα
3 πιπεριές σε διάφορα χρώματα
Αλάτι, Πιπέρι
2-3 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο (προαιρετικά)
Λάδι για τηγάνισμα



Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο, τη ντομάτα και τις πιπεριές σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τηγανίζουμε το κοτόπουλο για μερικά λεπτά (3-4 λεπτά) ανακατεύοντας για να ψηθεί από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και ζεσταίνουμε 1-2 κουταλιές λάδι στο τηγάνι για να τηγανίσουμε τα κρεμμυδάκια και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Μετά από 2-3 λεπτά και αφού μαλακώσουν τα λαχανικά, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε στο μπολ με το κοτόπουλο, τα αλατοπιπερώνουμε (προσθέτουμε τον κόλιανδρο) και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και βάζουμε μια τορτίγια. Όταν πάρει ένα ελαφρύ καφετί χρώμα τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και πασπαλίζουμε όλη της την επιφάνεια με το ένα τέταρτο του τυριού. Στο μισό της τορτίγιας προσθέτουμε λίγο από το μείγμα κοτόπουλου και των πιπεριών και διπλώνουμε την τορτίγια στη μέση. Αφού πάρει ένα χρυσαφί χρώμα η τορτίγια και λιώσει το τυρί, η κεσαδίγια μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Τη σερβίρουμε κομμένη σε κομμάτια και συνεχίζουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες.