Γιουβέτσι στην κατσαρόλα

164
Γιουβέτσι στην κατσαρόλα

Υλικά

800γρ. μοσχαρίσιο κρέας σε μικρά κομμάτια (ελιά ή χτένι)

1½ κούπα κριθαράκι μέτριο

2 κρεμμύδια ξερά μέτρια

2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας

250ml. χυμός ντομάτας

2 φύλλα δάφνης

10 κόκκοι μπαχάρι

1 κουτ. γλυκού κανέλα

½ καγιέν

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με λάδι τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε τον πελτέ, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και τα φύλλα δάφνης και προσθέτουμε αρκετό νερό.

Σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Φροντίζουμε να υπάρχει αρκετή ποσότητα νερού μέχρι να βάλουμε το κριθαράκι.

Προσθέτουμε το κριθαράκι, αλάτι και λίγο έξτρα ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το βράσιμο περίπου 20 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό.

Πηγή