Μάφινς με όρεο

427
Μάφινς με όρεο

Υλικά

500γρ. φαρίνα

250γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη ή ανάμεικτα

440γρ. (2 ½ φλιτζ.) ζάχαρη

4 αυγά

270ml (1 ¼ φλιτζ.) γάλα

1 βανίλια

150γρ. μπισκότα γεμιστά (όρεο) σπασμένα καλά

Εκτέλεση

Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει και τα αυγά να έρθουν επίσης σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε, τμηματικά, τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αβγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα και τέλος, τη βανίλια και τα μπισκότα τριμμένα στο μούλτι. Κρατάμε λίγα μπισκότα για το σερβιρισμα. Ανακατεύουμε ελαφρά.

Βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες της φόρμας για μάφιν και μοιράζουμε το μείγμα, έτσι ώστε να φτάνει τα 2/3 και λίγο παραπάνω σε κάθε φόρμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC μέχρι να φουσκώσουν, για περίπου 20-25 λεπτά. Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και αφού κρυώσουν λίγο πασπαλίζουμε με άχνη και λίγα τριμμένα μπισκότα.

Πηγή