Μηλόπιτα

213
Μηλόπιτα

Υλικά

Για τη ζύμη

250 γρ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη

1 κούπα ζάχαρη

2 αυγά

1 φακελλάκι μπέικιν πάουντερ

5 κούπες αλεύρι

Για τη γέμιση

6 μέτρια μήλα κομμένα στον τρίφτη

1 κούπα καστανή ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού κανέλα

γαρύφαλο (προαιρετικά)

Για τη σως καραμέλας

160 γρ. κρέμα γάλακτος

180 γρ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

1 κουτ. σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μια ζύμη τριφτή. Βάζουμε σε ένα τρυπητό τα μήλα , για να φύγουν τα υγρά τους.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.

Βάζουμε τη μισή από τη ζύμη σε ένα ταψάκι βουτυρωμένο.Στη συνέχεια βάζουμε τη γέμιση και τελειώνουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδοκοκκινήσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Για τη σως καραμέλας:(1 κούπα)

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγη-λίγη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.Προσθέτουμε το αλάτι και την ζεστή κρέμα γάλακτος-ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.

Περιχύνουμε την μηλόπιτα με την καραμέλα κρύα .

Aπό bookitsa.gr