Παέγια Λαχανικών Με Μανιτάρια

148
Παέγια Λαχανικών Με Μανιτάρια

Υλικά

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κόκκινη πιπεριά

100 γρ. μανιτάρια

150 γρ. αρακά κ.τ.ψ.

1 κουτ. γλυκού μπούκοβο

1 κουτ. γλυκού πάπρικα

1 σκ. σκόρδο

χυμό από 2 λεμόνια

200 γρ. ντομάτα κονκασέ

½ κουτ. γλυκού σαφράν

αλάτι,πιπέρι

250 γρ καστανό ρύζι

200 γρ. γάλα καρύδας

350 γρ. νερό

¼ ματσάκι μαϊντανό

¼ ματσάκι κόλιανδρο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρουμε την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε τον αρακά, το μπούκοβο, την πάπρικα, το σκόρδο ψιλοκομμένο και μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με τον χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε τη ντομάτα, το σαφράν, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.

Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι, το γάλα καρύδας και το νερό.

Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει το ρύζι.

Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και σερβίρουμε.

akis