Πρασανίτσα, πίτα από τη Δράμα

135
Πρασανίτσα, πίτα από τη Δράμα

Υλικά

4 ποτήρια νερό

4 ποτήρια καλαμποκάλευρο

2 κιλά πράσα ψιλοκομμένα και σοταρισμένα

2 ποτήρια λάδι

1 κουτ. σούπας αλάτι

1 κουτ. γλυκού πιπέρι

μπέικιν πάουντερ

σουσάμι (για να καλύψουμε την πίτα)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το νερό με το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, το πιπέρι, το μπέικιν πάουντερ. Έπειτα βάζουμε και το λάδι και μόλις ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τα πράσα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα για να μην κολλήσει. Στολίζουμε με σουσάμι και βάζουμε την πίτα στο φούρνο για μία ώρα. Αυτή είναι η παραδοσιακή συνταγή, για παραπάνω γεύση, μπορείτε να προσθέσετε και τυρί και όποια υλικά επιθυμείτε.