Ρυζόγαλο με κρέμα γάλακτος

191
Ρυζόγαλο με κρέμα γάλακτος

Υλικά

1 λίτρο γάλα

250 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. ζάχαρη

φλούδες από 1 λεμόνι

100 γρ. ρύζι γλασέ

Κανέλα για το πασπάλισμα

1 μασουράκι Βανίλια

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ρύζι, την βανίλια τις φλούδες από το λεμόνι και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου έως ότου δέσει το ρυζόγαλο ανακατεύοντας συχνά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε, κατά προτίμηση, την κατσαρόλα σε ένα σκεύος με παγάκια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου το ρυζόγαλο κρυώσει.

Με αυτόν τον τρόπο δεν πιάνει κρούστα και αποκτά βελούδινη υφή.